Η Αλ Κάϊντα σχεδιάζει χτυπήματα σε πετρελαιοφόρα πλοία! Δείτε το βίντεο.

Μία νέα μορφή τρομοκρατικών χτυπημάτων που στόχο είχε να προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στη Δύση,σχεδίαζε ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Χτυπήματα σε πετρελαιοφόρα πλοία! Κι αυτός ο σχεδιασμός όσο κι αν δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε αφορούσε -και αφορά- και στα ελληνικά δεξαμενόπλοια.

Οι πληροφορίες και τα σχέδια για αυτά τα χτυηπηματα αποκαλύφθηκαν από την εξέταση των εγγράφων και άλλων στοιχείων που βρέθηκαν στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα σχέδια μπορούν πλέον να θεωρούνται ανενεργά ή αν ο κίνδυνος υλοποίησής τους παραμένει.

Κι αυτό γιατί το να «χτυπηθεί» ένα πετρελαιοφόρο από ταχύπλοο σκάφος-βόμβα δυστυχώς είναι μια επιχείρηση που ουσιαστικά απαιτεί αποφασισμένους ανθρώπους να πεθάνουν. Κι απ΄ αυτούς όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία ,αλλά και η καθημερινή πραγματικότητα διαθέτουν οι ομάδες της Αλ Κάϊντα,η οποία μην ξεχνάμε ότι μ΄ αυτό το τρόπο είχε χτυπήσει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ.

Τα πετρελαιοφόρα πλοία τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό κίνδυνο της πειρατείας ανοιχτά της Σομαλίας,είναι δύσκολο να προστατευθούν απο τέτοιου είδους επιθέσεις. Πολλές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες,έχουν προσφύγει ήδη σε νεοσύστατες «ιδιωτικές εταιρείες προστασίας»,μία εκ των οποίων είναι ελληνική. Η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και μήνες σε αποστολές παροχής ασφάλειας πλοίων που πλέουν ανοιχτά της Σομαλίας, αξιοποιώντας εμπειρίες απόστρατων αξιωματικών του ΠΝ και ειδικά αξιωματικών των ΟΥΚ. Η χρέωση για κάθε ταξίδι υπολογίζεται σε 40 με 50 χιλιάδες δολάρια. Άλλο όμως η πειρατεία κι άλλο τα τρομοκρατικά χτυπήματα,που ετοίμαζε ο Μπιν Λάντεν και οι επιτελείς του. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ