Η Κίνα δελεάζει τις αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ και Ιταλίας.

Μετά τις ΗΠΑ στην αγορά της Κίνας στρέφεται τώρα και η Ιταλία.

Η προσπάθεια του Μπάρακ Ομπάμα να ζητήσει από το Κογκρέσο να άρει την απαγόρευση για τα πιστοποιητικά εξαγωγής του Lockheed Martin C-130 στην Κίνα, βρήκε υποστηρικτές – ανταγωνιστές –  και στην Ιταλία. Αυτή τη φορά για το αεροσκάφος C-27J της ιταλικής εταιρίας Finmeccanika – Alenia aeronautica.  

 
Ο  Pierfrancesco Guarguaglini  Διευθύνων Σύμβουλος της Finmeccanica είπε ότι θα ήθελε να πουλήσει C-27J στην Κίνα, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πώληση των C-130 στην Κίνα.

 «Η Κίνα είναι  μια χώρα που μας ενδιαφέρει και αφού η Αμερική αποφάσισε ότι μπορεί να  πωλήσει το αεροσκάφος μεταφοράς C-130, μπορούμε και εμείς να πωλήσουμε το C-27J»

Υπενθυμίζουμε ότι  ο  πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να άρει την απαγόρευση για τα πιστοποιητικά εξαγωγής Lockheed Martin C-130  στην Κίνα προκειμένου να την βοηθήσει στον από αέρα εντοπισμό των πετρελαιοκηλίδων στις ακτές της και στις εργασίες καθαρισμού τους.
 
 Το C-27J, το οποίο σχεδιάστηκε ως μια μικρότερη έκδοση του C-130J, έχει πωληθεί από την Finmeccanica σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ

ο Νόμος 185/1990, της Ιταλίας αποκλείει σήμερα την πώληση του  C-27J στην Κίνα.

«Ο 185 μας δένει τα χέρια με τα όρια που θέτει αλλα πρέπει απαλλαγούμε από αυτά εάν θέλουμε , η Κίνα θα γίνει επίσης μια αγορά για τις στρατιωτικές πωλήσεις.» κατέληξε σε συνέντευξη του στο ΡΩΥΤΕΡΣ  ο Pierfrancesco Guarguaglini