Η Κίνα χτυπάει «καμπανάκι» για το αμερικανικό χρέος

Επίσημα κινεζικά ΜΜΕ επέκριναν με έντονο τρόπο σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες των οποίων το υπέρογκο δημόσιο χρέος ύψους περίπου 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χαρακτήρισαν «ωρολογιακή βόμβα», καλώντας τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να επιδείξουν την υπευθυνότητά τους άμεσα.

   

Την 23η Νοεμβρίου εκπνέει η διορία που έχει η διακομματική επιτροπή στο αμερικανικό Κογκρέσο για να καταλήξει σε συμφωνία ώστε να συρρικνωθούν σε μια 10ετία οι δημόσιες δαπάνες κατά σχεδόν 1.500 δισεκατομμύρια δολάρια.

   

Για το αδιέξοδο αυτό ο πρόεδρος Ομπάμα εγκάλεσε δημόσια τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές.

   

Η διορία για την Ολομέλεια της Γερουσίας και της Βουλής Αντιπροσώπων εκπνέει την 23η Δεκεμβρίου φέτος.

   

«Οι πολιτικές ελίτ στην Ουάσινγκτον πρέπει να βρουν το θάρρος και να εξουδετερώσουν την ωρολογιακή βόμβα (του δημόσιου χρέους), αποδεικνύοντας στη διεθνή κοινότητα, ότι διαθέτουν σοφία και αποφασιστικότητα, ώστε να μη διακινδυνεύσει εξαιτίας τους περισσότερο η ευάλωτη ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας», μεταδίδει χαρακτηριστικά σήμερα το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

   

«Ειδικά οι Αμερικανοί πολιτικοί, που δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν κήρυγμα στις ξένες κυβερνήσεις για την ευθύνη τους στην πορεία που θα ακολουθήσει ο πλανήτης, ας αποδείξουν τώρα ότι θα σταθούν στο ύψος της περίστασης αναλαμβάνοντας τη δική τους ευθύνη», προσθέτει το Νέα Κίνα.

   

Μάλιστα οικονομολόγος, που οι δηλώσεις του αναπαράγονται σήμερα στα επίσημα ΜΜΕ της Κίνας, μιλώντας ανώνυμα χαρακτήρισε το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών «πυραμιδική αισχροκέρδεια»–αναφερόμενος στην απάτη τύπου «πυραμίδας» στη Γουόλ Στριτ, που διέπραξε ο καταδικασθείς σε 150ετή κάθειρξη Μπέρνι Μέιντοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο αθέατος πόλεμος για το κλίμα, οι διαρροές και η προπαγάνδα

Η Κίνα χτυπάει «καμπανάκι» για το αμερικανικό χρέος