Η Μέρκελ ανησυχεί για την ακροδεξιά,χωρίς να σκέφεται ότι οι εμμονές της την πριμοδοτούν

Με την ακροδεξιά στη Γαλλία να «πανηγυρίζει» την καλύτερη επίδοση των ιστορίας της, η Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί και δεν το κρύβει!Και βέβαια δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι εμμονές της δικής της κυβέρνησης ,οδηγούν σ΄ αυτό το αποτέλεσμα.Και ίσως όχι μόνο στη Γαλλία.

Δεν είναι μόνο που το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν «έκοψε» ψήφους από το… έτερο ήμισυ της Γερμανίας καγκελαρίου, είναι που η ακροδεξιά ανεβαίνει συνεχώς στη Γαλλία. Και αυτή την άνοδο χαρακτήρισε «ανησυχητική» η Μέρκελ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.



«Αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα διευθετηθεί στον δεύτερο γύρο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η καγκελάριος συνεχίζει να υποστηρίζει» τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, πρόσθεσε. Αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα συνεργασθεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Βάσει της εμπειρίας του παρελθόντος στην γαλλο-γερμανική συνεργασία, μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όποιοι και αν είναι, έχουν εργασθεί καλά μαζί, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία».

«Η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης…Η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από τον γαλλικό λαό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γκίντο Βέστερβέλε.