Η άλλη Καμπούλ που προσπαθεί να ζήσει σε φωτογραφίες.Αφγανοί ρόκερς δίπλα στις βόμβες

Για τη Καμπούλ τη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν,ακούμε δυστυχώς μόνο όταν οι βόμβες “θερίζουν” ανθρώπινες ζωές.

Αυτό σκέφτηκε ο Βρετανός φωτογράφος David Gill και αποφάσισε μαζί με μια ομάδα συνεργατών του να αναδείξει φωτογραφικά την άλλη Καμπούλ.Τη πόλη που προσπαθεί να ζήσει και να αναπτυχθεί. Τους εργαζόμενους ,τους νέους που είχαν μεταναστεύσει και επιστρέφοντας έφεραν μαζί τους δυτικές συνήθειες και χόμπι ,ακόμη και τους …Αφγανούς ρόκερς!

Δεν είναι φωτογραφία από τη Ν.Υόρκη,αλλά από τη Καμπούλ

Μέχρι τώρα πάνω από 60 τέτοια πορτρέτα έχουν “φυλακιστεί” στο φωτογραφικό φακό του Gill,ο οποίος λέει ότι «οι νέοι άνθρωποι εδώ δεν έχουν καμία αίσθηση ότι κάτι τους ανήκει.Πρόκειται για ένα έθνος προσφύγων οι οποίοι έχουν μόλις επιστρέψει από το Πακιστάν, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία … Δεν έχουν καμία αίσθηση ιδιοκτησίας και καμία αίσθηση της ιστορίας.»

Κορίτσια μαθαίνουν πολεμικές τέχνες στη Καμπούλ!

Από την άφιξή του στην πόλη πριν από τρία χρόνια, η πόλη έχει αλλάξει δραματικά , λέει. «Ήταν μια πόλη τελείως κατεστραμμένη, με το 90% των κτιρίων κατεστραμμένα.Μετατρέπεται σε μια ζωντανή μητρόπολη. Αλλά είναι ακόμα μόνο μια ψευδαίσθηση δυτικής πόλης. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει . Υπάρχει ακόμη η νοοτροπία ότι το «αύριο δεν έρχεται ποτέ».

Ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείας ένδυσης

Και βέβαια ο ρόκερ!Ο τραγουδιστής ροκ γκρουπ στη Καμπούλ!