Η απόλυτη φρίκη του πολέμου στη Λιβύη:έχασε και τα 4 παιδιά του σε μία στιγμή!

Ήταν μια εφιαλτική όπως αποδείχτηκε απόφαση για τον Δρ Αλί Αμπού Φαρνάζ. Οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, είχαν πλημμυρίσει τη γειτονιά του στη Misrata και οι σφαίρες έπεφταν βροχή στους δρόμους.

Έπρεπε να αποφασίσει γρήγορα τι θα έκανε για τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Ο 51 χρονος αναισθησιολόγος στο επάγγελμα διηγήθηκε στους Times αποφάσισε να παίξει κορώνα γράμματα τη τύχη της οικογένειάς του. Έπαιξε κι έχασε.

Ο Αλί Αμπού Φαρνάζ αποφάσισε ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν τους στρατιώτες να μπουν σπίτι τους. Έβαλε την οικογένειά του στο αυτοκίνητο με σκοπό να πάνε στο σπίτι των πεθερικών του,έξω από τη πόλη.

Στη θέση του συνοδηγού κάθησε η γυναίκα του.Στο πίσω κάθισμα τα τέσσερα παιδιά του οι γιοι του Σάλεμ, 15 ετών, και Adem 3 και δίπλα τους οι αδελφές τους Howa, 11 της Fatima, 7.

Πριν προλάβει να βγει από τη πόλη άκουσε την εκκωφαντική έκρηξη πίσω του.Τα γυρίσματα ήταν τόσο βαρύ στους δρόμους, ωστόσο, ότι έπρεπε να σταματήσει. Τότε ήταν που άκουσε μια εκκωφαντική έκρηξη πίσω του.

Γύρισε να κοιτάξει πίσω αιμορραγώντας στο κεφάλι. Αυτό που αντίκρυσε δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Και τα τέσσερα παιδιά του νεκρά!

«Η δεξιά πλευρά του κεφαλιού του Salem έλειπε. Η Howa είχε χάσει την αριτερή πλευρά του κεφαλιού της. Κάθονταν στα παράθυρα. Τα δύο μικρά που ήταν ήταν στη μέση ο Adem και η Fatima δεν είχαν κεφάλι «, λέει ο τραγικός πατέρας.

Είπε τη γυναίκα του να μείνει σκυμμένη κάτω και να μην κοιτάξει πίσω. Φώναζε τα ονόματα των παιδιών . Τότε ένας στρατιώτης Καντάφι ήρθε με το αυτοκίνητο και τους είπε να βγούν. Τους πήρε σε ένα κοντινό κατάστημα και να κλειδώσει τους στο μπάνιο του κτιρίου. Η γυναίκα του τον παρακάλεσε να ζητήσει από τον στρατιώτη να φέρει τα παιδιά τους. Ακόμα δεν της είχε πει ότι ήταν νεκρά.

Λίγες ώρες αργότερα τους άφησαν ελεύθερους.Χτύπησαν τη πόρτα ενός σπιτιού για να μπουν κάπου όπου θα ήταν πιο ασφαλείς.

Πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βρει το κουράγιο να πει στη γυναίκα του την αλήθεια που μπορεί ήδη να γνώριζε αλλά δεν ήθελε να παραδεχτεί.
« Δεν μπορώ να ξεχάσω. Ακόμη κι αν έρθουν να με σκοτώσουν , εγώ θα θυμάμαι τα παιδιά μου », λέει.Κρατά τις φωτογραφίες τους και κλαίει. Είναι το μόνο που του έμεινε.