Η ένταση ανεβαίνει στα Φώκλαντς.Η Βρετανία στέλνει το καμάρι του στόλου της

Το πιο εξελιγμένο πολεμικό πλοίο της στέλνει στα Φώκλαντς τις επόμενες εβδομάδες σε μια ένδειξη της αποφασιστικότητας της Βρετανίας για την προστασία των νησιών από οποιαδήποτε προσπάθεια της Αργεντινής για να εισβάλει.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αποστολή του HMS Dauntless, αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, και αποτελεί κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μπουένος Άιρες για την κυριότητα των νησιών.
Το σύστημα Viper επί του Dauntless καθιστά πολύ δύσκολη οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή των Αργεντινών.

Η Αργεντινή έχει εντείνει τη πίεση της για την κυριαρχία των νησιών τις τελευταίες εβδομάδες με τις διαδηλώσεις έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες να είναι καθημερινές.

Η βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αργεντινής και τονίζει ότι οι 3.000 άνθρωποι που ζουν στα Φώκλαντ πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος της Βρετανίας,υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως συμβαίνει πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η διαμάχη δεν έχει να κάνει μόνο με την εθνική υπερηφάνεια,αλλά με κάτι πολύ…βαθύτερο.Το πετρέλαιο. Η σύγκρουση Αργεντινής-Βρετανίας αναθερμάνθηκε φέτος 30 χρόνια μετά τον πόλεμο βρετανικές εταιρείες ετοιμάζονται να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο γύρω από τα Φώκλαντς.