Η «επαναστατημένη» Αίγυπτος στηρίζει τη Λιβύη.Η Σ.Λιάτσου γράφει από την Αλεξάνδρεια.

Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Την συμπαράστασή τους στο λαό της Λιβύης εκφράζουν με κάθε τρόπο οι Αιγύπτιοι και οι πορείες και διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία και τα προξενεία της χώρας είναι καθημερινό φαινόμενο στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Αρκετές δεκάδες Λίβυοι που ζουν στην Αλεξάνδρεια φωνάζουν συνθήματα κατά του Μουαμάρ Καντάφι έξω από το προξενείο , που φυλάσσεται από πέντε άρματα μάχης και μεγάλη δύναμη στρατιωτών. Φήμες λένε ότι μερικοί προξενικοί υπάλληλοι άφησαν τις θέσεις τους και βγήκαν στο δρόμο στο πλευρό των διαδηλωτών.

Και ενώ το αίμα ρέει στη Λιβύη η Αίγυπτος που βγήκε νικήτρια στον αντικαθεστωτικό αγώνα ακόμη μετρά τις πληγές της. Εντεκα ημέρες μετά την αποπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ από το προεδρικό αξίωμα η λίστα των νεκρών δεν λέει να κλείσει.
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα επί 18 ημέρες άφησαν πίσω τους 384 νεκρούς και 6.467 τραυματίες. Ο υπουργός Υγείας Σάμεχ Φαρίντ δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, καθως υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και πολλοί αστυνομικοί που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια  των ταραχών και ο αριθμός τους δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.