Η καμαριέρα παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα,αλλά ο δικηγόρος της διηγείται το «βιασμό».

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολής της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

   

Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.

   

Έκτοτε όμως «παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη», σημειώνεται στην επιστολή.

   

Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές «θα συνεχίσουν την έρευνά τους» μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.


Σύμφωνα με μία νεότερη ανταπόκριση απ τη Νέα Υόρκη του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου ‘Sofitel’, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δέχθηκε τη σεξουαλική επίθεση του Ντομινίκ Στρος Καν, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πρώτη φορά λεπτομέρειες για τα επίδικα γεγονότα.

   

Οπως αφηγείται ο συνήγορος Κένεθ Τόμσον, «ο Ντομινίκ Στρος Καν άρπαξε τα στήθη» της καμαριέρας, «στη συνέχεια με τα δάκτυλά του έπιασε τον κόλπο» της καμαριέρας, αλλά «με τόση δύναμη, ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε».

   

Ο συνήγορος επικαλέστηκε στοιχεία στη δικογραφία, ιατρικές φωτογραφίες, που δείχνουν αιματώματα στον κόλπο της καμαριέρας.

    Ο συνήγορος αποκάλυψε επίσης ότι ο Στρος Καν «έριξε στο πάτωμα τη γυναίκα, εξαρθρώνοντας τον ένα ώμό της», «γεγονός που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο», το οποίο η γυναίκα επισκέφθηκε.

   

Επίσης, ο συνήγορος αποκάλυψε ότι η καμαριέρα μόλις μπόρεσε κινήθηκε προς την πόρτα της σουίτας «φτύνοντας κατά γης σπέρμα που είχε στη στοματική κοιλότητα».

   

Ο Τόμσον αφηγήθηκε ακόμη ότι «στη Νέα Υόρκη, η καμαριέρα κι η κόρη της έκλαιγαν μπροστά του για τα γεγονότα».

    

   

Δήλωση συνηγόρου του Στρος-Καν

    

   

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Γάλλος συνήγορος του Στρος Καν, Ζαν Βέιλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤF1, δήλωσε ότι «ο κύριος Ντομινίκ Στρος-Καν θα εκθέσει όσα έχει να πει όταν θα έχει επιστρέψει στη Γαλλία, απαλλαγμένος από την οποιαδήποτε υποψία».