Η κόρη του Καντάφι καλεί σε αντίσταση

 Οι Λίβυοι πρέπει να συνενωθούν εναντίον του NATO και να σταθούν στο πλευρό του Μουάμαρ Καντάφι εν μέσω της ξένης επέμβασης στη χώρα, υποστήριξε μια γυναίκα η οποία δήλωσε ότι είναι η κόρη του συνταγματάρχη μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Orouba, που πρόσκειται στο καθεστώς του.

   

«Λέω στο λιβυκό λαό να σταθεί χέρι-χέρι και να πολεμήσει το NATO», είπε η γυναίκα στον τηλεοπτικό σταθμό τηλεφωνικά. «Λέω στο λιβυκό λαό να μη φοβάται τις ένοπλες δυνάμεις. Ο ηγέτης έχει δίκιο».

   

Ο Καντάφι έχει μόνο μία κόρη, την Αΐσα.

   

Οι εξεγερμένοι έθεσαν υπό έλεγχο το οχυρωμένο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη χθες, όμως το πού βρίσκεται ο Καντάφι και η οικογένειά του παραμένει άγνωστο.

   

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πάντως ότι πιστεύει πως ο Καντάφι συνεχίζει να βρίσκεται στη Λιβύη, δια στόματος του εκπροσώπου του συνταγματάρχη Ντέιβ Λάπαν.

   

Οι εξεγερμένοι έχουν επικηρύξει το συνταγματάρχη, που καλεί τους άνδρες του να συνεχίσουν να μάχονται.

   

Ο Άμπντελ Σαλάμ Τζαλούντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι ο οποίος αποστάτησε προ ημερών, δήλωσε εξ άλλου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι ο συνταγματάρχης πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία όταν το NATO τερματίσει την αεροπορική του εκστρατεία.

   

«Ο Καντάφι έχει παραισθήσεις διότι νομίζει πως μπορεί να εξαφανιστεί στη Λιβύη και, όταν το NATO αποχωρήσει, πιστεύει πως μπορεί να συγκεντρώσει τους υποστηρικτές του», δήλωσε ο Τζαλούντ.

   

Ο Τζαλούντ ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου που προέβη στο πραξικόπημα του 1969 που έφερε τον Καντάφι στην εξουσία.

   

«Οι εξεγερμένοι πρέπει να ανοίξουν τους δρόμους. Αφού ανοίξουν οι δρόμοι, μπορεί να μεταμφιεστεί φορώντας γυναικεία ρούχα και να φύγει από την Τρίπολη για τα σύνορα με την Αλγερία ή το Τσαντ. Είναι μεθυσμένος με την εξουσία», πρόσθεσε.