«Η λίστα του Γκαίρινγκ»!Πως ο αδελφός του ισχυρού αρχηγού της ΠΑ του Χίτλερ,έσωζε Εβραίους!

Η «λίστα του Σίντλερ» ,έγινε γνωστή από τη κινημηατογραφική ταινία η οποία περιέγραφε τις προσπάθειες του Γερμανού επιχειρηματία να σώσει Εβραίους από τη μανία των ναζί.Αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτή που αποκαλύφθηκε πρόσφατα!

Σ΄ένα δημοσιευμα του το Γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφερέται στον Άλμπερτ Γκαιρινγκ, αδελφό του Χέρμαν Γκαίρινγκ μία απο τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των Ναζί. Σε αντίθεση με τον Χέρμαν, ο Άλμπερτ έσωσε τις ζωές χιλιάδων εβραίων, αλλά όπως γράφει το Spiegel το όνομα του αποδείχθηκε τελικά κατάρα.

«Όταν η Βιέννη ήταν υπό την κατοχή των Ναζί, δύο μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας αποφάσισαν να ταπεινώσουν μια γυναίκα. Οι πράκτορες κρέμασαν μιά πινακίδα με τις λέξεις «Είμαι ένας βρώμικος Εβραίος» στον λαιμό της και φώναζαν συνθήματα. Ανάμεσα απο το πλήθος που είχε μαζευτεί γύρω απο την γυναίκα, ξαφνικά εμφανίστηκε ένας ψηλός άντρας, έσπρωξε θυμωμένα τον όχλο και απελευθέρωσε την γυναίκα.

Ο άντρας ήταν ο Άλμπερτ Γκαιρινγκ, αδελφός του Χέρμαν Γκαιρινγκ, διοικητή της Γερμανικής Αεροπορίας και πιστός συνεργάτης του Αδόλφου Χίτλερ.

Η ζωή του μικρότερου αδελφού του Χέρμαν Γκαιρινγκ είναι μια συναρπαστική ιστορία που απο το τέλος της κυριαρχίας  των Ναζί και εδώ και εβδομήντα χρόνια έχει παραμείνει σχεδόν άγνωστη. Ίσως ο λόγος είναι επείδη και σήμερα έχουν την ίδια αντίδραση με τότε: Είναι δυνατόν ο αδελφός του Χέρμαν Γκαιρινγκ να είναι ένα μέλος της αντίστασης, κάποιος που εξασφαλιζε την απελευθέρωση των εβραίων απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Στην αρχή ο Άλμπερτ προσπάθησε να μην μπλεχτεί με τους Εθνο σοσιαλιστές. Με πτυχιό μηχανικού επέλεξε να μην γίνει μέλος του Ναζιστικού κόμματος, και αντ’ αυτού να μετακομίσει στην Βιέννη όπου έγινε διευθυντής σε μια κατασκευαστικη εταιρεία για boiler. Όμως κάποια στιγμή ο Άλμπερτ αποφάσισε ότι ήθελε να βοηθησει και όχι να προσποιείται λες και δεν συνέβαινε τίποτα. Ο Άλμπερτ Γκαιρινκγ παρενέβει όταν συνέλαβε η Γκεστάπο τον, εβραικής καταγωγής Όσκαρ Πίλτζερ, πρώην πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ταινιών.

Η δύναμη του ονόματος

Ο Άλμπερτ Γκαιρινγκ χρησιμοποιούσε την δύναμη του ονόματος του. Λέγεται ότι για να δείξει την αλληλεγγύη του πρός τις γυναίκες γόνατισε και έτριψε τον δρόμο μαζί τους. Όταν τον ρώτησαν το όνομα του, έφριξαν με την απάντηση που έδωσε.

Ενώ ο αδελφός του εργαζόταν σκληρά να τελειοποιήσει την αεροπορία, ο Άλμπερτ λάμβανε πλαστά χαρτιά, προειδοποιούσε τους φίλους του για επικείμενες συλλήψεις και έδινε χρήματα στους πρόσφυγες. Ο Άλμπερτ χρησιμοποίούσε επιδέξια το όνομα ‘Γκαιρινγκ’ για να εκφοβίζει τους δημόσιους λειτουργούς.

Αργότερα ο Άλμπερτ δήλωσε ότι ο αδέλφος του του είχε πεί οτι αν ήθελε να σώσει τους εβραίους ήταν “δική του δουλειά” αλλά ας το κάνει χώρις να δημιουργεί προβλήματα για τον Χέρμαν Γκαίρινγκ. Τα αδέλφια είχαν μια σχιζοφρενική σχέση, καθώς ο Άλμπερτ προσπαθούσε να διαχωρίσει τον “αδελφό του” απο τον “πολιτικό”.

Όσο περνούσε ο καιρός ο Γκαιρινγκ όμως μπλεκόταν περισσότερο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το 1944 έσωσε φυλακισμένους απο το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Theresienstadt. Με την δικαιολογία οτι χρειαζόταν εργάτες για το εργοστάσιο της Skoda στο οποίο ήταν διευθυντής, γέμισε ένα φορτηγό και αφού απομακρυνθηκε απο το στρατόπεδο τους άφησε ελεύθερους.

Φυγάς, κρατούμενος και περιθωριοποιημένος

Ο στρατηγός SS-Obergruppenführer Καρλ Ηερμαν Φράνκ, ζήτησε άδεια για την σύλληψη του Γκαιρινγκ το 1944.
Τώρα ο άνθρωπος που βοηθούσε τους άλλους να δραπετεύσουν ήταν ο ίδιος υπό δίωξη. Ο  Χέρμαν Γκαιρινγκ  παρενέβει πολλές φορές για λογαριαμό του Άλμπερτ όμως τον προειδοποίησε ότι δεν θα το κάνει για πάντα και είχε δίκαιο. Κάθε γερμανικό αεροσκάφος κατερρίφθει και ο ανέγγιχτος διοικητής της Luftwaffe έφτανε προς το τέλος. Λίγο πρίν τελειώσει ο πόλεμος ο Άλμπερτ έφυγε για Αυστρία.

Οι δύο αυτοι άντρες συναντήθηκαν για μια ακόμη φορά σ’ ενα κέντρο κράτησης των Αμερικανών στο Augsburg. Ο Χέρμαν Γκάιρινγκ απέφυγε την εκτέλεση αυτοκτονώντας τον Οκτώβριο 1946. Έν τω μεταξυ το όνομα του Άλμπερτ Γκαιρινγκ σύνεχισε να δημιουργεί υποψίες στους Αμερικανούς. Το όνομα του είχε γίνει βάρος για τον Άλμπερτ.

Μετά απο διάφορες μαρτυρίες υπαλλήλων της Skoda ο Άλμπερτ Γκαιρινγκ απελευθερώθηκε τον Μαρτη 1947.

Παρά το γέγονος ότι ήταν ένας εξαιρετικά καταρτισμενός μηχανικός, ο Άλμπερτ δεν μπορούσε να βρεί δουλειά στην μεταπολεμική Γερμανία. Όντας αδελφός του Χέρμαν Γκαίρινγκ , κάτι που τον βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια, έγινε τελικά κατάρα.

Ο Άλμπερτ πέθανε το 1966 σε ένα προάστιο του Μονάχου φτωχός και πικραμένος.»