Η μητέρα που είδε τον γιό της να σκοτώνεται στο Αφγανιστάν.Μια συγκλονιστική ιστορία

Πόσο δύσκολο είναι για μια μητέρα να βλέπει τον γιό της να ψυχορραγεί και ν΄ αφήνει την τελευταία του πνοή στο πεδίο της μάχης. Η Βρετανίδα Margaret Evison το έζησε,βλέποντας τα πλάνα που έδειχναν τον γιό της Mark να αφηνει την τελευταία του πνοή στο Αφγανιστάν.

Ο υπολοχαγός Mark Evison πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στη περιοχή Χέλμαντ του Αφγανιστάν. Η στιγμή του τραυματισμού του και η προσπάθεια των συναδέλφων του να τον κρατήσουν στη ζωή καταγράφηκε από κάμερα που είχε τοποθετημένη στο κράνος του ένας στρατιώτης. Στα πλάνα ακούγονται τα πάντα. Ο υπολοχαγός τραυματισμένος να βυθίζεται στο θάνατο και οι στρατιώτες του με αγωνία να του φωνάζουν “μείνε μαζί μας”.

Τα δραματικά πλάνα έφθασαν στο BBC,το οποίο για να τα χρησιμοποιήσει ζήτησε την άδεια της μητέρας του υπολοχαγού. Εκείνη επέλεξε να περάσει την οδυνηρή εμπειρία να τα παρακολουθήσει και μετά έδωσε τη συγκατάθεσή της να βγουν στον αέρα.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα Telegraph είδε τα πλάνα και επέτρεψε την προβολή τους για να καταλάβουν όλοι οι πολίτες τον αγώνα των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης που τους έστειλαν. “Ελπίζω ότι το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκπομπή θα καταλάβει πόσο “άνθρωποι” είναι οι στρατιώτες”,λέει η μητέρα του νεκρού υπολοχαγού.

Και επίσης θέλει να αναδειχτούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Όταν ο γιος της κείτονταν στο χώμα οι επικοινωνίες ήταν σχεδόν αδύνατες. Και όταν δόθηκε το σήμα του τραυματισμού το ελικόπτερο καθυστέρησε να φθάσει.

“Αν αυτό το βίντεο σώσει έστω και μία ζωή ,θα είναι σημαντικό”,λέει η κ.Evison.

Άξιζε η θυσία του γιου της για την οποία η ίδια πληρώνει κάθε μέρα τεράστιο προσωπικό κόστος;

«Δεν ξέρω ακόμη. Αυτό θα το δούμε με την πάροδο των ετών. Θα ήταν υπέροχο για μένα και όλες τις μητέρες που έχουν χάσει τους γιους τους να δούμε αυτό το όφελος”.