Η ρωσική αρκούδα βρυχάται ξανά…

Ο πάλαι ποτέ ισχυρότατος ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, που μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος είχε παρακμάσει, φαίνεται ότι θα αναδιοργανωθεί και στελεχωθεί με υπερσύγχρονα πλοία.
Τα Σοβιετικά πολεμικά πλοία (ατρόμητα φόβητρα μιας άλλης εποχής) που σάπιζαν στα λιμάνια της Ουκρανίας (μέλος της ΕΣΣΔ τότε), θα σταματήσουν να σκουριάζουν στη Μαύρη Θάλασσα.  
 
Η Μόσχα αποφάσισε να ενισχύσει το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, και ήρθε σε συμφωνία με το Κίεβο να παραταθεί για 25 χρόνια η μίσθωση της ναυτικής βάσης στη Σεβαστούπολη.
Και δεν σταματάει εκεί. Η Ρωσία σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, να προσθέσει 18 νέα πλοία στο στόλο της στη Μαύρη Θάλασσας, όπως μετέδωσε σήμερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού.

    Η Ουκρανία συμφώνησε τον Απρίλιο να παρατείνει τη μίσθωση της ναυτικής βάσης του ρωσικού στόλου της Σεβαστούπολης κατά 25 χρόνια, έναντι έκπτωσης 30% στην τιμή του φυσικού αερίου. Μία κίνηση που αντανακλά την επαναπροσέγγιση Κιέβου – Μόσχας, ύστερα από την εκλογή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην ουκρανική προεδρία.

 Τα 18 νέα πλοία που η Ρωσία προγραμματίζει να προσθέσει είναι, μεταξύ άλλων, έξι φρεγάτες και έξι βενζινοκίνητα υποβρύχια, σύμφωνα πάντα με το Interfax,