Η σύνοδος κορυφής για τα πυρηνικά στη Σεούλ είναι προοίμιο πολέμου, κατά τη Β. Κορέα

    Η σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ενέργεια και τον πυρηνικό εξοπλισμό στην οποία θα συμμετάσχουν 50 χώρες στα τέλη Μαρτίου, στη Σεούλ, είναι μια «φάρσα» που οργάνωσαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ για να αιτιολογήσουν τον πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα βορειοκορεατική επίσημη εφημερίδα.

    Η σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαρτίου στη Σεούλ με στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πυρηνική βιομηχανία μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν θα συζητήσουν επίσης για την πυρηνική απειλή, κυρίως στη Μέση Ανατολή.

    Το Ιράν, για το οποίο οι χώρες της Δύσης τρέφουν υποψίες ότι θέλει να αναπτύξει πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτική χρήση, και η Βόρεια Κορέα που διαθέτει ατομικά όπλα, δεν θα εκπροσωπηθούν.

    Η σύνοδος «έχει στόχο να προσδώσει αξιοπιστία στη θολή θεωρία μιας πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα και να αιτιολογήσει τις απόπειρες να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», γράφει η Rodong Sinmun.

    Η Βόρεια Κορέα αποδίδει την εκπόνηση του πυρηνικού της προγράμματος στην αμερικανική απειλή και την παρουσία στο νότο της κορεατικής χερσονήσου 28.500 αμερικανών στρατιωτών. Οι ΗΠΑ απέσυραν τα πυρηνικά τους όπλα από τη Νότια Κορέα το 1992.