Η τελευταία μάχη θα είναι η πιο άγρια!Στόχος ο Καντάφι!

 Η μάχη για την ανάληψη του ελέγχου του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο βρίσκεται ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη θα είναι άγρια, αλλά οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα έχει λίγες ελπίδες να γλιτώσει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

    «Δεν πιστεύω ότι το συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια θα πέσει εύκολα και φαντάζομαι ότι θα γίνει μια άγρια μάχη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Αμπντελχαφέζ Γόγκα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

    «Οι αντικαθεστωτικοί στήνουν σημεία ελέγχου στις εισόδους της Τρίπολης και δεν πιστεύω ότι αυτός (ο γιος του Καντάφι Μοχάμαντ) θα μπορεί να διαφύγει από την Τρίπολη και το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον συνταγματάρχη (Μουάμαρ) Καντάφι», σημείωσε.

Προειδοποίηση Ομπάμα:”η μάχη δεν έχει τελειώσει”.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς ότι η μάχη τους «δεν έχει ακόμη τελειώσει» και σημείωσε ότι ο Καντάφι «έχει ακόμη τη δυνατότητα να εμποδίσει ένα νέο λουτρό αίματος απαρνούμενος σαφώς την εξουσία (…) και καλώντας τις δυνάμεις του που συνεχίζουν να πολεμούν να καταθέσουν τα όπλα».

   

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστή. Παραμένει ένας βαθμός αβεβαιότητας και εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία του καθεστώτος που αποτελούν μια απειλή», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έσπευσε αμέσως να προσθέσει: «Ωστόσο αυτό είναι σαφές: Το καθεστώς Καντάφι φτάνει στο τέλος του και το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται τώρα στα χέρια του λαού της».

   

Όσον αφορά την μετά Καντάφι εποχή, ο Ομπάμα δεσμεύτηκε στις δηλώσεις αυτές που έκανε από το Μάρθας Βίνεγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, ότι η Ουάσινγκτον θα είναι «φίλη και εταίρος» της μελλοντικής Λιβύης και θα εργαστεί για να βοηθήσει στο ανθρωπιστικό μέτωπο.

   

Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε ότι μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τη Λιβύη, σημείωσε ότι η δικαιοσύνη στη χώρα αυτή δεν θα έρθει με αντίποινα και βία και κάλεσε τους αντικαθεστωτικούς να προχωρήσουν σε «μια μετάβαση που θα συσπειρώνει όλες τις πλευρές και θα οδηγήσει σε μια δημοκρατική Λιβύη».

Εκτόξευσε πύραυλο το στρατόπεδο Καντάφι.

 Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εκτόξευσαν πύραυλο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν Scud, από κάπου κοντά στην πόλη Σύρτη, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας.

   

Ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και ποιός μπορεί να ήταν ο στόχος κατά του οποίου εκτοξεύτηκε ο Scud.

   

Λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι πολεμικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ κατέρριψε πύραυλο Scud που ερρίφθη από τη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τρίπολης.

   

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε την είδηση αυτή επικαλούμενο πληροφορίες που είχε από έναν από τους ανταποκριτές του.

   

Οι δυνάμεις του Καντάφι είχαν εκτοξεύσει πύραυλο Scud νωρίτερα τον Αύγουστο. Αυτός είχε προσγειωθεί στην έρημο και δεν είχε προκαλέσει τραυματισμούς.