ΗΠΑ-Αυστραλία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμπα – Τέρνμπουλ για το Ισλαμικό Κράτος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την παγκόσμια υπερπροσφορά χάλυβα, με συνέπεια τη μείωση των διεθνών τιμών.

Η τηλεφωνική αυτή συζήτηση έγινε καθώς οι ΗΠΑ κλιμακώνουν το πλαίσιο διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. 

Νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο , κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Γερμανία , ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει μέχρι και 250 στρατιωτικούς στη Συρία για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις στην καταπολέμηση της εξτρεμιστικής ομάδας ισλαμικό κράτος.  

Τότε είχε δηλώσει την ανησυχία του για το κλίμα βίας στη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των περιοχών των ανταρτών γύρω από την στρατηγική πόλη του Χαλεπίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ  περισσότερα.  Παράλληλα είχε κάνει επίκληση για ενότητα στην Ευρώπη ενώ τόνισε ότι :  »μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη είναι αναγκαία για τον όλο τον πλανήτη.»