Ηχητικό μήνυμα Καντάφι στους υπερασπιστές της Τρίπολης

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε ηχητικό μήνυμα στους υποστηρικτές του συγχαίροντάς τους διότι απώθησαν την επίθεση των εξεγερμένων «ποντικών» στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι «θέλει να κλέψει» το πετρέλαιο της χώρας.

   

Ο Καντάφι έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατηγορώντας παράλληλα τους εξεγερμένους ότι «επιδιώκουν την καταστροφή του λιβυκού λαού».

   

Κάλεσε ακόμα τους υποστηρικτές του να «πορευθούν, εκατομμύρια από αυτούς» για να δώσουν ένα τέλος στην «μασκαράτα» της εξέγερσης που μαίνεται στη χώρα από το Φεβρουάριο, εν μέσω πληροφοριών περί μαχών σε πολλές συνοικίες της Τρίπολης.

   

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η μασκαράτα. Πρέπει να βαδίσετε, εκατομμύρια από εσάς, για να απελευθερώσετε τις κατεστραμμένες πόλεις», που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, είπε.

   

Στο μεταξύ στη Βεγγάζη εξεγερμένοι, κυρίως άνδρες, συγκεντρώθηκαν για να εορτάσουν τον «ξεσηκωμό» στην Τρίπολη, φωνάζοντας συνθήματα όπως «αντίο Καντάφι, ο θεός είναι μεγάλος».

   

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε χθες ότι 27 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του NATO στην Τρίπολη. Αξιωματούχος είπε πως οι άμαχοι σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη του Συμφώνου μια φαρμακαποθήκη, ένας ραδιοφωνικός σταθμός και ένα τέμενος.

   

Το NATO δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.