ΙΝΔΙΑ:Κατηγορηματικά αντίθετη στην επέμβαση στη Λιβύη.

Ο διεθνής συνασπισμός δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα η Ινδία, καταδικάζοντας εκ νέου τη στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης.

   

Η Ινδία, η οποία απείχε από την ψηφοφορία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ακολούθησε το παράδειγμα των δύο άλλων χωρών-μελών της BRIC (Ρωσία, Κίνα), καταδικάζοντας τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία, οι οποίοι έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τη λιβυκή αντιαεροπορική άμυνα.

   

«Καμία εξωτερική δύναμη δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτά που συμβαίνουν σε μία χώρα», είπε σήμερα στους βουλευτές ο πρόεδρος της κάτω βουλής και υπουργός Οικονομικών Πρανάμπ Μουκχερτζί.

   

Η Κίνα και η Ρωσία επίσης απείχαν από την ψηφοφορία.

   

«Κανένας, ούτε δύο χώρες, μπορούν να λάβουν αυτή την απόφαση να αλλάξουν ένα συγκεκριμένο καθεστώς», είπε ο Μουκχερτζί. «Το αν το καθεστώς θα αλλάξει ή όχι εξαρτάται από το λαό της συγκεκριμένης χώρας, όχι από κάποια εξωτερική δύναμη».

   

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σ.Μ Κρίσνα έκανε έκκληση για τον «τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων», μία ημέρα αφότου το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επιθέσεις.

   

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα επέκριναν το Νέο Δελχί γιατί εμφανίζεται σε «σύγχυση» και επιδεικνύει «αφέλεια» ως προς την καταδίκη της στρατιωτικής δράσης αφότου απείχε από την ψηφοφορία.