Ιράν:»Δεν κάνουμε πίσω για τα πυρηνικά».

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι, όπως ακριβώς και στη Γενεύη, η χώρα του δεν θα κάνει παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

   

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις παγκόσμιες δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όλες τους θα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ιράν να επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία, και γνωρίζουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ίντσα από τα εν λόγω δικαιώματα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στην πόλη Καράζ, δυτικά της Τεχεράνης.

   

Μετά τις συνομιλίες μεταξύ των έξι παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν στη Γενεύη νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος Ιανουαρίου.

   

«Κι αν (οι δυνάμεις) έλθουν και πάλι με απειλές κυρώσεων, θα πρέπει να

    γνωρίζουν ότι όλες οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί και οι εκατοντάδες άλλες που θα επιβληθούν δεν θα επηρεάσουν στο παραμικρό τη βούληση του Ιράν, και απλώς θα επιταχύνουν την πρόοδο μας», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

   

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα συζητήσει «τρόπους για να εξασφαλίσει περισσότερη συνεργασία» με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις για παγκόσμια και οικονομικά θέματα, αλλά δεν θα συζητήσει για τη διένεξη σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.