Ιρανοί-όμηροι σομαλών πειρατών,διεσώθηκαν από το αμερικανικό ναυτικό.Πώς κατέληξαν εκ νέου «όμηροι»!

Συνέβη κι αυτό και οι Αμερικανοί, φυσικά, έσπευσαν να το ανακοινώσουν:

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ‘John C Stennis’,  ένα από τα αμερικανικά πλοία που η Τεχεράνη διακήρυξε πρόσφατα ότι «είναι ανεπιθύμητο στα νερά του Κόλπου» (σ.σ.: αποχώρησε από την περιοχή την 27η Δεκεμβρίου), συντόνισε επιχείρηση διάσωσης «χθες Πέμπτη στην Αραβική θάλασσα 13 Ιρανούς, πλήρωμα αλιευτικού, όμηρους 15 Σομαλών πειρατών κατά τις τελευταίες 45 μέρες», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο σήμερα στην Ουάσινγκτον. H διάσωση έγινε από το αμερικανικο αντιτορπιλικό Kidd.

Σημειώνει επίσης ότι «οι πειρατές κρατούνται τώρα στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο», ενώ στο μεταξύ «εξετάζεται, από τους αρμόδιους, ενώπιον ποιας Αρχής αυτοί θα παραδοθούν». «Η απελευθέρωση των 13 Ιρανών ναυτικών ήταν μια ανθρωπιστική χειρονομία».

 Καθώς Ουάσινγκτον και Τεχεράνη δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, καμία διμερής επικοινωνία για το θέμα δεν έχει γίνει.

Η Τεχεράνη για ό,τι έχει σχέση με την απελευθέρωση των 13 ναυτικών της, που έζησαν μια ομηρεία 45 ημερών, περιορίζεται στην ενημέρωση των ανταποκρίσεων, που διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν. Και οι ιρανοί ναυτικοί παραμένουν -μέχρι νεωτέρας- «όμηροι» των Αμερικανών!

BBC, NY TIMES

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: