Και η αποτυχία δεν είναι ταμπού κ.Ρέσλερ!Έφαγε «μαύρο» στις εκλογές ο αντικαγκελάριος

Καταποντίστηκε το κόμμα του αντικαγκελάριου Φίλπ Ρέσλερ (FDP) στις τοπικές εκλογές καθώς απέτυχε για πέμπτη φορά σε επτά αναμετρήσεις να περάσει το όριο του 5%.

Το FDP πέφτει στο 2% στο Βερολίνο από 7,6% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2006.

Η ήττες του κόμματος στις εκλογές της Βρέμης και Μεκλεμβούργου-Πομερανίας χρεώνονται στο νέο πρόεδρο του κόμματος, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος πρίν απο λίγες ημέρες είχε πεί οτι δεν είναι ταμπού η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.



Το κόμμα της Μέρκελ υπέστη την έκτη του ήττα στις επτά περιφερειακές εκλογές που έχουν διεξαχθεί φέτος στη Γερμανία.

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει οτι η Μέρκελ αναμένεται να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της προς τη χώρα μας, παρασυρόμενη απο την κοινή γνώμη των Γερμανών που δεν δέχονται η Γερμανία να βοηθάει την Ελλάδα αλλά και απο τις πιέσεις που θα δέχεται.

Σύμφωνα με το ARD, το SPD κέρδισε το 29,5% των ψήφων στο Βερολίνο, έναντι του 30,8% που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2006, και απ’ ότι φαίνεται ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Κλάους Βόβεραϊτ οδεύει προς μία τρίτη πενταετή θητεία με τους Πράσινους να είναι οι πιθανότεροι σύμμαχοί του.

Το CDU κέρδισε 23,5%, μικρή άνοδο σε σχέση με το 21,3% του 2006, όμως πολύ χαμηλότερα από το 40% που κέρδιζε στις περιφερειακές εκλογές του κρατιδίου του Βερολίνου τις δεκαετίες του 1980 και 1990. 

Οι Πράσινοι κέρδισαν 18%, έναντι 13,1% το 2006, και το κόμμα Αριστερά έπεσε στο 11,5% από το 13,4%.

Το Κόμμα των Πειρατών έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το 8,5% των ψήφων.