Και ναυτικά γυμνάσια ξεκίνησε η Ν.Κορέα.

Η Νότια Κορέα άρχισε τα 3ήμερα στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χερσονήσου σήμερα Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

   

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap ανέφερε ότι οι ασκήσεις εξελίσσονται περίπου 100 χλμ. νότια της θαλάσσιας μεθορίου με τη Βόρεια Κορέα και σε αυτές συμμετέχουν τουλάχιστον έξι σκάφη του εγχώριου πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερα.

    Στα γυμνάσια περιλαμβάνονται και ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, σύμφωνα με το στρατό.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη άσκηση με πραγματικά πυρά που έχουν κάνει ποτέ κοντά στην στρατιωτικοποιημένη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα σήμερα Πέμπτη, σε μια επίδειξη δύναμης μετά την επίθεση από βορειοκορεάτικες συστοιχίες πυροβολικού εναντίον της νήσου Γιονγκπιόνγκ το Νοέμβριο.

Τα γυμνάσια, στα οποία θα λάβουν μέρος μονάδες πυροβολικού, μαχητικά αεροσκάφη και ο μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτών που έχει κινητοποιηθεί ποτέ εγχωρίως εν καιρώ ειρήνης, σημειώνονται μετά από εκείνα που εκτυλίχθηκαν την Δευτέρα στο νησί με πραγματικά πυρά, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη θαλάσσια παραμεθόριο, και θεωρείται πιθανό να εξοργίσουν την Πιονγκγιάνγκ.

Θα λάβουν χώρα στη νοτιοκορεάτικη ενδοχώρα.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έμοιαζε να οδεύει προς αποκλιμάκωση χθες Τετάρτη μετά από τις ενδείξεις στην Πιονγκγιάνγκ πως η ΛΔΚ θα δεχόταν την επάνοδο επιθεωρητών του ΟΗΕ και την επανέναρξη συνομιλιών–που πάντως η Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι «δε θα είχε νόημα» να αρχίσουν ακόμη.