Και ο Ρουμπινί το βιολί του:»η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης»

Και ο Ρουμπινί το βιολί του! Ο οικονομολόγος που καυχιέται ότι είχε προβλέψει τη κρίση με μήνυμά του στο twitter μας υπενθυμίζει τη νέα “ελληνική λέξη”: GREXIT,που σημαίνει Greek exit from eurozone.Έχει μια μανία με το θέμα ο Νουριέλ Ρουμπινί ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στη Τεχεράνη.

Αργότερα έζησε και στο Ισραήλ ενώ τώρα κατοικεί στη Νέα Υόρκη. Ο Ν. Ρουμπινί σπούδασε στην Ιταλία και πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο Harvard. Τώρα είναι καθηγητής στο Stern School of Business του New York University. Έχει εργαστεί στο παρελθόν για το γνωστό μας ΔΝΤ, τη Διεθνή Τράπεζα και τη Τράπεζα του Ισραήλ. Κατά τη προεδρία Κλίντον δούλεψε για το Federal Reserve των ΗΠΑ. Το 2004 ίδρυσε την RGE, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αναλύσεις οικονομικών ζητημάτων.

Έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος που προέβλεψε την κρίση», αν και πολλοί επιμένουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντως η φήμη του, του επιτρέπει να πληρώνεται αδρά για τις ομιλίες του. Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, αποταμιεύει το 30% των εισοδημάτων του κάθε χρόνο!