Και …ο Θεός «εχθρός του Καντάφι».

Πολλές εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στη συνοικία Τατζούρα της πρωτεύουσας της Λιβύης και φώναζαν συνθήματα όπως: «Ο Καντάφι είναι ο εχθρός του Θεού», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

   

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε μετά την προσευχή όταν οι πιστοί εξήλθαν από τέμενος που βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας.

   

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, δεν υπήρχαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στη διαδήλωση.

   

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές των αντικαθεστωτικών, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι συγκρούστηκαν με αντικαθεστωτικούς σε περίχωρα της πόλης Ρας Λανούφ.

   

«Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν. Βρισκόμαστε έξω από το Ρας Λανούφ, σε απόσταση περίπου 10 με 15 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή ακούμε ριπές βαρέων όπλων. Μονάδες του πεζικού θα έρθουν αργότερα», είπε ο Μπεσίρ Βαρσχαφανί, ένοπλος εθελοντής, αντικαθεστωτικός ο οποίος απευθυνόταν προς το μέτωπο.

   

Ένας άλλος εθελοντής, ο Ναγκί Ματκούρ, μιλώντας από την πόλη Μπρέγκα, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, είπε: «Διεξάγονται συγκρούσεις ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις δυνάμεις του Καντάφι στα περίχωρα του Ρας Λανούφ».