Και στη Σαουδική Αραβία έφθασε το κύμα «αυτοπυρπόλησης».

 Ένας Σαουδάραβας, ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί στις νότιες περιοχές του βασιλείου, υπέκυψε στα βαριά εγκαύματα που είχε υποστεί, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές, καταγράφοντας ένα ακόμη κρούσμα αυτοπυρπόλησης στην περιοχή.

   

Ο 60χρονος άνδρας είχε μεταφερθεί χθες στο νοσοκομείο, έπειτα από την απονενοημένη πράξη να περιλούσει το σώμα του βενζίνη και να βάλει φωτιά, τόνισε ο Γιαχία Καχτάνι, εκπρόσωπος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της επαρχία Τζιζάν.

   

Ο Καστάνι δεν αναφέρθηκε στους λόγους που έσπρωξαν τον άνδρα στην αυτοπυρπόληση, η οποία ήλθε να προστεθεί στις πολλαπλές ίδιες ακραίες ενέργειες τον τελευταίο καιρό σε πολλές αραβικές χώρες-μεταξύ τους η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Αλγερία και η Μαυριτανία-στην πλειονότητά τους έχοντας ως κίνητρο τη διαμαρτυρία για τις σκληρές οικονομικές συνθήκες στις χώρες αυτές.

   

Η μακρά σειρά αυτοπυρπολήσεων ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου, όταν ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουαζίζι αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ανεργίας. Ο θάνατός του πυροδότησε νέες διαμαρτυρίες, που το ρεύμα τους οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι.