Κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν το 60% των Αμερικανών, βγάζει δημοσκόπηση

   Το 60% των Αμερικανών θεωρούν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν αξίζει τον κόπο και σχεδόν το ίδιο ποσοστό θα ήθελε την πρόωρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, όπως έδειξε δημοσκόπηση.

    Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ δείχνει ότι ο αριθμός εκείνων που προβληματίζονται για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είναι σχεδόν διπλάσιος του 35% που είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η δεκαετής στρατιωτική παρουσία στη χώρα δικαιολογεί το οικονομικό κόστος και τις ανθρώπινες απώλειες.

    Συνολικά, το 54% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ακόμη κι αν ο αφγανικός στρατός δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένος για να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας, προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

    Σχεδόν έξι στους δέκα Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους ψηφοφόρους και τέσσερις στους δέκα Ρεπουμπλικανούς στηρίζουν αυτή τη θέση, έδειξε η δημοσκόπηση.

    Μόλις το 30% των Αμερικανών θεωρούν ότι οι περισσότεροι Αφγανοί στηρίζουν την αμερικανική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν ως το τέλος του 2014 και να παραδώσουν την ευθύνη της ασφάλειας στον αφγανικό στρατό.