Κινέζος Υπουργός Άμυνας: “είμαστε 20 χρόνια πίσω από τους Αμερικάνους σε όπλα και τεχνολογία”

Η παραδοχή του μειονεκτήματος του κινέζικου στρατού, έναντι του στρατού των ΗΠΑ, όταν προέρχεται από τα χείλη του Κινέζου υπουργού Άμυνας, δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
“Ο στρατός μας έχει ένα μειονέκτημα 20 χρόνων σε σχέση με τους Αμερικάνους” τόνισε στην ομιλία του στο ετήσιο “Ασιατικό Φόρουμ για την Ασφάλεια” ο Κινέζος υπουργός Liang Guang Lie.
 
“Η χώρα μου έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού στον τομέα του στρατού αλλά ακόμη σε σχέση με τον στρατό των ΗΠΑ, έχουμε τεράστια ποιοτική διαφορά. Το οπλοστάσιο μας είναι γεμάτο από όπλα δεύτερης γενιάς, ενώ το αντίστοιχο οπλοστάσιο των ΗΠΑ διαθέτει κυρίως όπλα και τεχνολογία τρίτης γενιάς. “
 
Ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας παραδέχτηκε επίσης ότι η χώρα του κάνει ένα ποιοτικό άνοιγμα και επενδύει στη στρατιωτική τεχνολογία με σκοπό το χάσμα που τους χωρίζει από τις ΗΠΑ να εξαλειφθεί: “ Δεν επιδιώκουμε και δεν έχουμε τάσεις παγκόσμιας ηγεμονίας” κατέληξε.
 
Η ουσία είναι ότι με τους οικονομικούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει αλλά και με τον τεράστιο στρατό που διαθέτει, μόλις καταφέρει να προσαρμοστεί και τεχνολογικά στις απαιτήσεις των καιρών, δύσκολα θα υπάρξει χώρα που θα μπορέσει να κοιτάξει την Κίνα στα μάτια.