Κρεμλίνο προς Άσαντ:»Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για σένα»!

  Ένας κορυφαίος σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ακόμη για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αφήνοντας να διαφανεί μια πιθανή αλλαγή στάσης της Ρωσίας έπειτα από 10 μήνες αιματοχυσίας.

   

Η Μόσχα είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους του Άσαντ και που ανθίσταται στην πίεση να ζητήσει την παραίτησή του και, μαζί με την Κίνα, εμποδίζει ένα δυτικής προέλευσης σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την καταστολή, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αμάχων. 

   

Η Ρωσία όμως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ, σημαντικός βουλευτής ο οποίος είναι Ειδικός απεσταλμένος για την Αφρική του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και έχει επίσης αναλάβει τους διπλωματικούς χειρισμούς όσον αφορά την Συρία. 

   

«Το βέτο (μας) στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ήταν το τελευταίο μέσο που θα επέτρεπε στον Μπασάρ αλ Άσαντ να διατηρήσει το status quo στη διεθνή σκηνή», φέρεται ότι δήλωσε ο Μαργκέλοφ.

   

Το βέτο «ήταν ένα σοβαρό μήνυμα προς τον πρόεδρο της Συρίας από τη Ρωσία. Αυτό το βέτο εξάντλησε το οπλοστάσιο μας σε ό,τι αφορά αυτά τα μέσα», δήλωσε ο Μαργκέλοφ, πρόεδρος της Επιτροπής διεθνών υποθέσεων στην άνω βουλή της Ρωσίας.