Κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανηλεώς την πόλη Ραστάν στην Συρια.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανηλεώς από το πρωί την πόλη Ραστάν της κεντρικής Συρίας, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, με «μια οβίδα ανά λεπτό» κατά μέσο όρο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη χώρα.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας, στόχος της οποίας ήταν λεωφορείο που κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που δεν διευκρινίζει αν το λεωφορείο ήταν στρατιωτικό ή όχι.

Στην πόλη, την οποία έχει περικυκλώσει ο στρατός, υπάρχει μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών των ανταρτών που την προασπίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Η Ραστάν έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της. Οι κυβερνητικές δυνάμεις μάταια επιχείρησαν επανειλημμένα να την ανακαταλάβουν

Χθες Τρίτη 26 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 άμαχοι και 12 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια.

Οι μάχες έχουν γίνει ιδιαίτερα σφοδρές κοντά στη Δαμασκό, στο Χαλέπι και στην Ιντλέμπ τις τελευταίες ημέρες, παρά την παρουσία των σχεδόν 270 παρατηρητών του ΟΗΕ οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν επιτύχει την τήρηση της εκεχειρίας που προβλέπεται από το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Αναν και η οποία παραβιάζεται σε καθημερινή βάση από τις 12 Απριλίου.