ΛΙΒΥΗ:Η Ιταλία εξοπλίζει τους αντάρτες,το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει και ο Καντάφι ρίχνει οβίδες στην Τυνησία

Η κρατική λιβυκή τηλεόραση Αλ Τζαμαχιρίγια μετέδωσε  ότι από τις επιδρομές του ΝΑΤΟ το τρέχον 24ωρο επλήγησαν περιοχές δυτικά της Τρίπολης, κοντά στην ορεινή πόλη αλ Χέρα, στο όρος Γιαφράν, «καθώς επίσης εγκαταστάσεις στην πόλη Μιζουράτα» στα λιβυκά παράλια. Ανεξάρτητη επιβεβαίωση δεν υπάρχει. 

   

Στο μεταξύ, γιά άλλη μία φορά, τουλάχιστον έξι οβίδες του λιβυκού στρατού έπεσαν, σήμερα το πρωΐ, χωρίς να προκληθούν θύματα, στην περιοχή της τυνησιακής πόλης Ντεχίμπα (προς Νότον), η οποία αποτελεί σημείο διέλευσης προσφύγων από τη Λιβύη, βεβαίωσε η τυνησιακή εθνοφρουρά. Στην ίδια περιοχή το μεσημέρι ακούγονταν πυρά βαρέος πυροβολικού, ανέφερε η ίδια πηγή, που πιθανολογεί ότι η λιβυκή κωμόπολη Τζάγια στην ορεινή περιοχή Τζέμπελ Ναφούσα, περίπου 10 χλμ.από τη μεθόριο, είναι η προέλευση των πυρών αυτών. Η Τζάγια διαφιλονικείται ανάμεσα στους καθεστωτικούς και τους εξεγερμένους. Πρόκειται γιά μία τοποθεσία στρατηγικού χαρακτήρα, μέσω της οποίας οι εξεγερμένοι μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα και πολεμοφόδια.

   

Οι εξεγερμένοι δηλώνουν ότι σε αυτήν την ορεινή περιοχή δεν διαθέτουν την παραμικρή αεροπορική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ.

   

Σε μία συναφή εξέλιξη, το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο με έδρα τη Βεγγάζη ανακοίνωσε αργά σήμερα ότι «η Ιταλία προσεχώς θα ενισχύσει τους εξεγερμένους με οπλισμό», κατόπιν της ικανοποίησης του αιτήματος που αντιπροσωπεία του Συμβουλίου κατέθεσε επισκεπτόμενη την Ιταλία πρόσφατα. 

   

Διέρρευσε ότι δεν επιτράπηκε η υπέρπτηση της Σαουδικής Αραβίας νωρίτερα σήμερα σε ένα πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε στο Κατάρ στέλεχος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

   

Το τελευταίο, βεβαίωσε ότι αεροσκάφη των πιστών στον Μοάμαρ Καντάφι δυνάμεων «πόντισαν τις τελευταίες λίγες ώρες νάρκες στη θαλάσσια περιοχή, που εκτείνεται μπροστά από τη Μιζουράτα».