ΛΙΒΥΗ:Σκότωσαν οπερατέρ του Αλ Τζαζίρα. Εκλιπαρούν οι εξεγερμένοι για βοήθεια.

Το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε  ότι ένας εικονολήπτης του που εργαζόταν στη Λιβύη σκοτώθηκε σε ενέδρα κοντά στη Βεγγάζη, στα ανατολικά της χώρας.

   

Σύμφωνα με το κανάλι ο Άλι Χάσαν αλ-Τζάμπερ σκοτώθηκε στην περιοχή Χαουάρι όταν το τηλεοπτικό συνεργείο έπεσε σε ενέδρα ενόπλων.

   

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στη Βεγγάζη, την έδρα της λιβυκής αντιπολίτευσης, ζητώντας τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ώστε να εμποδιστούν οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να βομβαρδίσουν τους εξεγερμένους.

   

Οι γυναίκες κρατούσαν την κοκκινοπράσινη σημαία με το αστέρι και την ημισέληνο της εποχής της μοναρχίας, πριν την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον Καντάφι. Πολλές από αυτές είχαν κατέβει στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους ενώ μερικές κρατούσαν φωτογραφίες συγγενών τους που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος.

   

«Το πετρέλαιο αξίζει περισσότερο από το αίμα των γιων μας;» έγραφε ένα πανό.

   

«Θέλουμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων επειδή πεθαίνουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ΟΗΕ», φώναξε μία από τις γυναίκες.

   

«Δεν θέλουμε ξένη παρέμβαση, μόνο μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και τα αγόρια μας θα κάνουν τα υπόλοιπα», δήλωσε από την πλευρά της η Νάντα ελ-Τούρκι, μια φοιτήτρια που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μωρό.