Λιβύη:Μάχη μέχρις εσχάτων για τα πετρέλαια!

  Λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις δυτικά και ανατολικά της Τρίπολης μάχονται τις πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις για τον ζωτικής σημασίας για τον 6μηνο εμφύλιο πόλεμο έλεγχο των πετρελαϊκών εγκατατάσεων.

   

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, ανέπτυξαν δυο ακόμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος.

   

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφθασαν στις αρχές της εβδομάδας στη Λιβύη. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στη χώρα αυτή.

   

Στη Ζαουίγια, 50χλμ δυτικά της Τρίπολης, μάχες ξέσπασαν χθες το βράδυ ανάμεσα σε αντικαθεστωτικές δυνάμεις και δυνάμεις του Καντάφι για τον έλεγχο του μοναδικού εν λειτουργία διυλιστηρίου της Λιβύης, μετέδωσαν αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα.

   

«Αντικαθεστωτικές δυνάμεις μάχονται στην Ζαουίγια, πόλη που παίζει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό της Τρίπολης σε καύσιμα και η οποία είναι μια από τις τελευταίες πηγές τροφοδοσίας σε καύσιμα των στρατευμάτων του Καντάφι και των κατοίκων της Τρίπολης», μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια. 

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το διυλιστήριο μέσα στο οποίο παραμένουν ελάχιστοι πιστοί στον Καντάφι.

   

Δεκαοχτώ νεκροί και 33 τραυματίες είναι οι απώλειες των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην πόλη Μπρέγκα στις συγκρούσεις την Τρίτη και χθες, Τετάρτη, για την εκδίωξη των δυνάμεων του Καντάφι από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του λιμανιού αυτού.

  

Στη Μισράτα, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, οι οποίοι ελέγχουν την πόλη, δήλωσε ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος θυμάτων του καθεστώτος.

    «Βρήκαμε ομαδικό τάφο με 150 πτώματα στην Ταουάργκα. Πρόκειται για πολίτες που δυνάμεις του Καντάφι απήγαγαν στη Μισράτα και στη συνέχεια εκτέλεσαν. Οι δυνάμεις μας βρήκαν βίντεο που δείχνει τους απαγωγείς να κόβουν το λαιμό των θυμάτων», τόνισε.