Λιβύη:Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων τώρα ζητάει ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, καλεί σε επιβολή μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και εκφράζει την ευχή ο Οργανισμός του να «παίξει κάποιον ρόλο» στην εφαρμογή της.

   

«Δεν γνωρίζω ποιος, ούτε και πώς, πρόκειται να επιβάλλει αυτήν τη ζώνη, αυτό απομένει να το δούμε. Ο Αραβικός Σύνδεσμος μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιον ρόλο, αυτό είναι που εγώ θα προωθήσω», τονίζει ο Μούσα στη συνέντευξή του στο περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

   

«Μιλώ για μία ανθρωπιστική δράση. Πρόκειται για μία ζώνη εναέριου αποκλεισμού, προκειμένου να συνδράμουμε τον λιβυκό λαό στη μάχη του για την ελευθερία και κατά ενός καθεστώτος όλο και περισσότερο απεχθούς», προσθέτει.

   

Οι άραβες ΥΠΕΞ πρόκειται να έχουν σήμερα έκτακτη σύνοδο στο Κάιρο για να συζητήσουν περί της επιβολής μίας ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη, που απώτερο στόχο θα έχει να προστατεύσει τους αμάχους.

   

Ο Σύνδεσμος έχει κάνει γνωστό ότι ενδέχεται να υποστηρίξει την εφαρμογή μίας τέτοιας ζώνης αποκλεισμού, αλλά πως αποκλείεται να συναινέσει σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.