Λονδίνο 2012 – Κρύψτε τα νεροπίστολα σας!

Σ’ ενα άρθρο της η Telegraph αναφέρεται στα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012. 

 

Ξεχάστε τον ενθουσιασμό γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Η απόφαση της Αγγλικής κυβέρνησης να οργανώσει την μεγαλύτερη επίδειξη στρατιωτικής δύναμης είναι αντιμέτωπη με οτιδήποτε έχουν να προσφέρουν οι κορυφαίοι αθλητές που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. 

Σκηνές που θυμίζουν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, μια νέα γενιά απ Typhoon Interceptors και αντιαεροπορικών πυραύλων θα βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές της πόλης έτοιμα να καταρρίψουν οποιοδήποτε άγνωστο αεροπλάνο. Στον Τάμεση θα βρίσκεται προσωρινά το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του Βασιλικού ναυτικού, όπου οι ομάδες των Royal Μarines θα είναι σε επιφυλακή όλο το 24ώρο. Και στο κέντρο της πόλης οι Ειδικές Δυνάμεις θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος. 

Θεός φυλάξει τον γονέα που χρησιμοποιήσει νεροπίστολο με τα παιδιά του στο κέντρο της πόλης!

Αμφιβάλλω αν οι Λονδρέζοι θα είχαν ψηφίσει υπέρ της διοργάνωσης, από την πόλη τους, των Ολυμπιακών Αγώνων αν ήξεραν πόση αναστάτωση αυτό θα τους προκαλούσε. 

Aναρωτιέμαι εάν τα μέτρα ασφαλείας θα καταφέρουν να αποθαρρύνουν τους τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα – που εξακολουθούν να θέλουν να εκδικηθούν τον θάνατο του Μπίν Λάντεν. 

Ο γενικός κανόνας λέει ότι όταν οι Ισλαμιστές τρομοκράτες θέλουν να διαπράξουν μια φρικαλεότητα, οι πιθανότητες είναι ότι θα το κάνουν. Άλλωστε αυτοί  που ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες πριν πετύχουν. 

Αυτό το στοιχείο όμως δεν έχει σταματήσει την Αγγλική κυβέρνηση από το να συγκεντρώσει 19.000  στρατιώτες– δύο φορές το μέγεθος της Αγγλικής Δύναμης που βρίσκεται στο Νότιο Αφγανιστάν – για την καλύτερη προστασία των Αγώνων. Βέβαια στο Αφγανιστάν υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος και όχι ένας φανταστικός πόλεμος. 

Αν οι πολιτικοί θέλουν πραγματικά να σταματήσουν τους Ισλαμιστές τρομοκράτες τότε καλύτερα να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην ρίζα του προβλήματος, στα σύνορα Πακιστάν και Αφγανιστάν, όπου σχεδιάζονται και τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα.”