Μαζική αποχή στις εκλογές του Κοσσόβου.

Χωρίς σοβαρά επεισόδια διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο. Στο βόρειο τμήμα όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία παρατηρείται πολύ μικρή συμμετοχή. Στην κωμόπολη Ζβέτσαν ο σερβικός πληθυσμός δεν επέτρεψε τη λειτουργία τριών εκλογικών τμημάτων. 

    Σε αντίθεση με το βορρά μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες καταγράφεται στους σερβικούς θύλακες, νότια του ποταμού Ίμπαρ. 

    Η σερβική κοινότητα συμμετέχει στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο με επτά πολιτικούς συνδυασμούς. Το επίσημο Βελιγράδι ζήτησε από το σερβικό πληθυσμό να μποϋκοτάρει τις εκλογές.

    Ο γενικός γραμματέας του σερβικού υπουργείου για το Κόσοβο, Όλιβερ Ιβάνοβιτς κατέστησε υπεύθυνους, για τον διχασμό που εκδηλώνεται εντός της σερβικής κοινότητας, τους σέρβους πολιτικούς στο Κόσοβο που συμμετέχουν στις εκλογές. 

    «Οι Σέρβοι νότια του ποταμού Ίμπαρ αποφάσισαν να λύσουν τα προβλήματα τους αδιαφορώντας για τις συστάσεις της σερβικής κυβέρνησης κάτι που θα οδηγήσει στη διεύρυνση του διχασμού στις γραμμές των Σέρβων» εκτίμησε ο Ιβάνοβιτς. 

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθεί η ηρεμία στο Κόσσοβο και αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο διάλογος με τη συμμετοχή του διεθνή παράγοντα. Ο σέρβος υπουργός τόνισε ότι «εάν υπάρξει ένταση τότε υπεύθυνη θα είναι η Πρίστινα που μ’ αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να αποφύγει το διάλογο»