Μαζική φυγή ξένων πολιτών από την Αίγυπτο.

Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να εκκενώσουν τους πελάτες τους που βρίσκονται στην Αίγυπτο ή να ακυρώσουν τις αναχωρήσεις τους για τη χώρα εξαιτίας της αναταραχής που επικρατεί εκεί τις τελευταίες ημέρες. 

   

Το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών, που μέχρι τώρα συνιστούσε την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών στο Κάιρο, την Αλεξάνδρια, το Σουέζ και την Ισμαηλία, επέκτεινε σήμερα την προειδοποίησή του για το σύνολο της χώρας. 

   

Λίγο νωρίτερα το ίδιο έκανε και η Φινλανδία. 

    

   

Λιβανέζοι πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο καλούσαν σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του να τους εκκενώσει, σύμφωνα με ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

   

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αλι Σάμι ζήτησε από τον πρεσβευτή της χώρας στο Κάιρο να τον κρατά ενήμερο για την κατάσταση των λιβανέζων υπηκόων και να τους διευκολύνει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

    

   

Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να οργανώσει ειδικές πτήσεις προς την Αίγυπτο προκειμένου να εκκενώσει τους πολίτες του που το επιθυμούν. 

    

   

Η Λιβύη δημιούργησε σήμερα μία αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της που βρίσκονται στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε πηγή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. 

   

Εξάλλου ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι συνομίλησε για τρίτη φορά από την Πέμπτη με τον Μουμπάρακ για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. 

    

   

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση επαναπατρισμού των τούρκων πολιτών που διαμένουν στην Αίγυπτο με πέντε αεροπλάνα, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

    

   

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβλεπε μέχρι σήμερα την εκκένωση των γάλλων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο, όμως υπογράμμισε την «ικανότητά του να δράσει» αν η κατάσταση χειροτερέψει.

    

   

Η Πολωνία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.