Με ΤΟΜΑΧΩΚ χτύπησαν οι ΗΠΑ στη Λιβύη,με TORNADO βομβαρδίζουν οι Βρετανοί!

Η σειρά των Αμερικανών να χτυπήσουν στόχους στη Λιβύη. Μετά τους Γάλλους, πριν από λίγο εκτοξεύθηκε πύραυλος Τομαχωκ από αμερικάνικο αντιτορπιλικό νότια της Κρήτης.
Ο πύραυλος διέγραψε την τροχιά του και χτύπησε με ακρίβεια σύστημα αεράμυνας στα προάστεια της Τρίπολης.
Η νύχτα είναι μακρά και όσο τα απαρχαιωμένα συστήματα αεράμυνας του Καντάφι, τυφλώνωνται το βράδυ, τα χτυπήματα ακριβείας των συμμάχων θα ενταθούν.

Οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού ώστε να προστατευθούν οι πολίτες της χώρας από τις από αέρος επιθέσεις των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε απόψε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβοντ Κάμερον.

   

«Από σήμερα το βράδυ οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη» είπε και πρόσθεσε:

   

«Ολοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβάιωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις του».

   

Καταλήγοντας ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι «δεν θα μπορούσαμε να καθήσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του» και πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι «αναγκαία, νόμιμη και σωστή».