Μεγάλη άσκηση αλεξιπτωτιστών στο Ισραήλ,δείχνει ότι ο πόλεμος κατά Ιράν πλησιάζει.Φωτό

Μπορεί στα λόγια ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ε.Μπαράκ να λέει ότι το στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν είναι ακόμη μακρυά,ωστόσο οι πράξεις άλλα δείχνουν. Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια,όπως γράφουν οι ισραηλινές εφημερίδες , οι ΕΔ της χώρας κάνουν μεγάλες ασκήσεις με αλεξιπτωτιστές! Και όπως δηλώνουν ανώτατοι στρατιωτικοί αυτό γίνεται γιατί “οι κρίσιμες συγκρούσεις του μέλλοντος μπορεί να γίνουν μακρυά από το Ισραήλ”.

Πόσο πιο καθαρά να πουν ότι προετοιμάζονται για το Ιράν;

Στην πολεμικές συγκρούσεις που είχε εμπλακεί , ο Ισραηλινός Στρατός είχε χρησιμοποιήσει τους αλεξιπτωτιστές …με μέτρο,αλλά πάντα διατηρούσε δυνάμεις που τις εκπαίδευε.

Διατηρώντας την επιχειρησιακή δυνατότητα,γράφει η Jerusalem Post ,μπορεί να τους αξιοποιήσει σ΄ ένα πιθανό μελλοντικό πόλεμο με τη Συρία, τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο ή ακόμη και με την Αίγυπτο.

«Είμαστε σε φάση αποκατάστασης μιας δυνατότητας που κάποτε είχαμε”, δήλωσε ο διοικητής της ταξιαρχίας συνταγματάρχης Amir Baram στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν το άλμα που έγινε από C-130 πάνω από την έρημο Νεγκέβ.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη Μέση Ανατολή και κάθε δυτική στρατιωτική δύναμη που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να μποεί να μεταφέρει μακρυά μεγάλες δυνάμεις”, πρόσθεσε ο ταξίαρχος.

Σύμφωνα με τον Baram, ρίχνοντας μεγάλες δυνάμεις πίσω από τις γραμμές του εχθρού – είτε με αλεξίπτωτα ή με ελικόπτερα – αιφνιδιάζεις τον εχθρό.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Λιβάνου το 2006, για παράδειγμα, ο Ισραηλινός Στρατός έστειλε με ελικόπτερα μεγάλες δυνάμεις βαθιά μέσα στο Λιβάνο προσπαθώντας να αποδυναμώσει τη Χεζμπολάχ.