Μεγαλώνει το χάσμα Κούρδων-Τούρκων.

Δεν θελουν ουτε να τους …βλεπουν, που λεει ο λογος, οι Κουρδοι τους Τουρκους.
Σύμφωνα με τα στοιχαία κοινωνικής έρευνας 2000 ατόμων που διήρκησε 12 χρόνια του Πανεπιστημίου Mersin η κοινωνική απόσταση Κούρδων-Τούρκων έχει διευρυνθεί σε σχέση με τα στοιχεία παρόμοιας έρευνας του 1998 .
Συγκεκριμενα,το ποσοστο των 12,8% (1998) των Κούρδων (ανδρών-γυναικών) που δήλωναν ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν με Τούρκο έχει πέσει στο μηδέν , ενώ το ποσοστό 26,9% (1998) των Τουρκων (ανδρών-γυναικών)που δήλωναν ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν Κούρδο έχει πεσει στο 1,3% .
Ο Οτζαλάν
 Στο μεταξυ συμφωνα με αλλα δημοσιευματα  ο έγκλειστος ηγετης των Κουρδων Οτζαλάν δια μέσου των δικηγόρων του έκανε πρόταση εκλογικης συνεργασίας  προς την ομαδα του Fethullah Gulen.
 
Στην πρόταση που υπέβαλλαν οι δικηγόροι του Οτζαλάν σε εκπρόσωπο του Fethullah Gulen  τονίζεται ότι η εκλογική συνεργασία του BDP με την ομάδα Gulen θα καταστήσει το BDP ένα κόμμα που θα αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Τουρκία. Αναφέρεται επίσης η αντίδραση του Gulen ότι δεν έχει ορίσει κανέναν ως εκπρόσωπό του στην Τουρκία κατι που περοπλεκει τα πραγματα.