«Μετέφεραν όπλα οι Ολλανδοί ,γι΄αυτό τους συλλάβαμε»,λένε οι Λίβυοι.

Το ολλανδικό ελικόπτερο, το οποίο είχε προσγειωθεί την Κυριακή στη Σύρτη της βορείου Λιβύης μετέφερε όπλα, υποστηρίζει σε σημερινό του τηλεγράφημα το κρατικό λιβυκό πρακτορείο Jana.

   

Τρεις ολλανδοί στρατιώτες αιχμαλωτίσθηκαν από τον λιβυκό στρατό κατά τη διάρκεια επιχείρησης απαγκίστρωσης πολιτών μέσω ελικοπτέρων από τη Σύρτη, είχε ανακοινώσει χθες το ολλανδικό υπουργείο Αμύνης. Όμως το λιβυκό πρακτορείο δεν κάνει λόγο για κράτηση οπλιτών.

   

«Ένα ολλανδικό ελικόπτερο γεμάτο όπλα είχε εισέλθει στον λιβυκό εναέριο χώρο το βράδυ και προσγειώθηκε στη Σύρτη χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει άδεια από τις λιβυκές αρχές και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», τονίζει το πρακτορείο.

   

«Ο στρατός μπόρεσε να κατασχέσει το στρατιωτικό ελικόπτερο», που σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε η λιβυκή τηλεόραση «περιείχε αυτόματα όπλα, πολεμοφόδια και υλικό δορυφορικών επικοινωνιών», προσθέτει το πρακτορείο.

   

Χθες, η λιβυκή κρατική τηλεόραση είχε προβάλλει εικόνες από τους τρεις αιχμαλώτους στρατιώτες, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα, οι οποίες εν συνεχεία αναμεταδόθηκαν και από την ολλανδική τηλεόραση. «Έντονες διαπραγματεύσεις» έχουν δρομολογηθεί μεταξύ των δύο χωρών για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των τριών οπλιτών, τονίζει εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Αμύνης.