Μουμπάρακ:»Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές-Θα πεθάνω στο χώμα της Αιγύπτου».

Δεν φεύγω τώρα,θα παραδώσω την εξουσία στον επόμενο,δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ,στην ομιλία του προς το έθνος έριξε τη τελευταία του ζαριά,για μία πραγματικά αξιοπρεπή έξοδο από τη κεντρική πολιτική σκηνή της Αιγύπτου κι όχι για μία ατιμωτική φυγή. «Θα πεθάνω στο χώμα της Αιγύπτου», είπε ο Μουμπάρακ,ο οποίος χαρακτήρισε τις ταραχές «υποκινούμενες» από πολιτικές δυνάμεις,οι οποίες παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν να συζητήσουν μεταρρυθμίσεις με την κυβέρνηση ,αρνήθηκαν ,είπε ο Μουμπάρακ.
 »Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ του χάους και της σταθερότητας»,πρόσθεσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές διαβεβαιώνοντας ότι «στους μήνες που απομένουν θα συνεχίσει να δουλεύει για το καλό της Αιγύπτου»,μέχρι να παραδώσει την εξουσία στον επόμενο. Τώρα μένει να δούμε την αντίδραση των εκατομμυρίων Αιγυπτίων που είναι στους δρόμους.

Όσοι ξέρουν την Αίγυπτο,λένε ότι ο Μουμπάρακ,ίσως και να άγγιξε συναισθηματικά ένα μέρος της κοινής γνώμης. Το ερώτημα είναι αν αρκεί αυτό για να του εξασφαλίσει την αξιοπρεπή έξοδο που φαίνεται ότι επιδιώκει.