ΝΑΤΟ:Η πολιτική μας στο Αφγανιστάν δεν αλλάζει με το θάνατο Λάντεν.

O θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αποτελεί αιτία να υπάρξει πρόωρη αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

   

Η αποστολή του ΝΑΤΟ ξεκίνησε λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν έγινε και η τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στην Αλ Κάιντα.

   

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε πάντως ότι η δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν «δεν πρόκειται να επηρεάσει» τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας.

   

«Η διεθνής τρομοκρατία συνεχίζει να αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια των χωρών μας και την παγκόσμια σταθερότητα, έτσι λοιπόν χρειάζεται να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν για όσο καιρό χρειαστεί ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

   

Η αποκάλυψη ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε επί χρόνια σε πακιστανική πόλη κοντά στο Ισλαμαμπάντ και κοντά σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης ήγειρε ερωτηματικά σχετικά με την προσήλωση του Πακιστάν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

   

Ωστόσο ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε σχετικά ότι «τα πρόσφατα γεγονότα» δεν έχουν αλλάξει την πολιτική της συμμαχίας όσον αφορά «τη θετική δέσμευσή» της με τη χώρα αυτή.

   

«Καταλαβαίνω απολύτως τα ερωτήματα που τίθενται μετά τα γεγονότα, όμως η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με το Πακιστάν», κατέληξε ο κ. Ράσμουσεν.