«Να κρεμάσουμε το Μουμπάρακ»! Η Σαββούλα Λιάτσου,μεταδίδει από την Αίγυπτο.

Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*

«Να κρεμάσουμε το Μουμπάρακ»! Το ανατριχιαστικό σύνθημα, ακουγόταν όλη τη μέρα σήμερα στους δρόμους της Αλεξάνδρειας ,από διαδηλωτές οι οποίοι στα χέρια τους κρατούσαν αυτοσχέδιες θηλιές!

Η κατάσταση στην Αίγυπτο,στο Κάϊρο,την Αλεξάνδρεια,αλλά και σε άλλες πόλεις δεν λέει να εκτονωθεί. Η παρουσία του Μουμπάρακ προκαλεί στους δαδηλωτές μάλλον ανασφάλεια για το αύριο. Το έλεγαν από τη πρώτη μέρα των ταραχών: «δεν υπάρχει επιστροφή. Αν σταμτήσουμε τώρα τελειώσαμε.Είμαστε όλοι μας «στοχοποιημένοι» από το καθεστώς. Ένας δρόμος υπαρχει και πρέπει να τον φθάσουμε μέχρι το τέλος».

Η απαίτηση για εκτελέσεις ήρθε να προστεθεί στο αίτημα «να φύγει ο Μουμπάρακ».Πολλά θα κριθούν αύριο. Την ώρα που τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Ελληνικής ΠΑ θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας,η πόλη του Καβάφη ,αλλά και το Κάϊρο θα «φλέγονται». Ένα εκατομμύριο διαδηλωτές είναι ο στόχος για τις αυριανές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ποιος θα ελέγξει τόση οργή; Ο στρατός; Η αστυνομία; Άγνωστο.

Περισσότεροι από 200 Έλληνες της Αλεξάνδρειας ,θα μπουν στα C-130. Σας βεβαιώνω,όλοι με βαριά καρδιά. Είναι αδιανότητο για κάποιον «Αλεξανδρινό» ν΄ αφήνει πίσω τη πόλη του,μ΄αυτό το τρόπο. Εννοείται ότι όλοι πιστεύουν ότι η επιστροφή στη πόλη της καρδιάς τους θα είναι σύντομη. Σε λίγες ημέρες, «άντε το πολύ μια εβδομάδα».