«Να τα πει» με τον Στρος Καν ,θέλει η Λαγκάρντ,που εξελέγη στο ΔΝΤ.

 Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξελέγη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε ότι «θα ήθελε να μιλήσει» με τον προκάτοχό της και συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος-Καν για να συζητήσει μαζί του τα μελλοντικά καθήκοντά της.

    Ερωτώμενη από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 για το θέμα αυτό η Λαγκάρντ απάντησε: «Θα ήθελα να του μιλήσω επί μακρόν επειδή ένας διάδοχος πρέπει να μιλά με τον προκάτοχό του αλλά και επίσης επειδή θα μάθω από όσα μπορεί να μου πει, από την άποψή του για το Ταμείο».

   

«Θα κάνω ότι είναι δυνατόν να γίνει με βάση το αμερικανικό δίκαιο. Δεν θέλω ούτε να παρεμποδίσω την υπεράσπισή του, ούτε να πάρω οποιαδήποτε θέση όσον αφορά τις κατηγορίες που του αποδίδονται», πρόσθεσε.

   

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, η σύλληψη του Στρος Καν ήταν «ένα βίαιο πλήγμα» για το θεσμό του ΔΝΤ. «Όλοι σίγουρα το βίωσαν με οδύνη» επειδή ο DSD ήταν «ένας γενικός διευθυντής που τον θαύμαζαν, που έκανε καλή δουλειά», συνέχισε.

   

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραιτήθηκε στις 19 Μαΐου, αφού μια υπάλληλος ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση.