Ναυτικοί βομβαρδισμοί πλέον στη Λιβύη.

Η γαλλική φρεγάτα Courbet, που πλέει στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, άνοιξε το Σαββατοκύριακο πυρ με πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος για να καταστρέψει βαρέα όπλα του συνταγματάρχη Καντάφι στην Μιζουράτα (ανατολικά), ανακοίνωσε σήμερα στο Παρίσι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων. 

   

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, «οι φρεγάτες Courbet και Jean Bart έπλεεαν εκτελώντας αποστολή επιτήρησης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, όταν η Courbet εντόπισε πυρά από μια συστοιχία εκτοξευτών πυραύλων στην παράκτια λωρίδα, νοτιοανατολικά της πολιορκημένης πόλης της Μιζουράτας», αναφέρει το γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας. 

   

«Άνοιξε πυρ με πυροβόλο 100 χιλιοστών για να σταματήσει τον βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού. Τα πυρά προκάλεσαν την καταστροφή ενός τουλάχιστον οχήματος εκτόξευσης πυραύλων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

   

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, τα γαλλικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης είχαν εμπλακεί την περασμένη εβδομάδα σε μια επιχείρηση αυτού του είδους.