Νέα έρευνα στη Secret Service για νέες κατηγορίες ότι πράκτορες χρησιμοποίησαν υπηρεσίες εκδιδόμενων γυναικών

Η Secret Service των ΗΠΑ, από την οποία αποπέμφθηκαν εννέα πράκτορες έπειτα από ένα σκάνδαλο με εκδιδόμενες γυναίκες στην Κολομβία, ερευνά ανάλογα περιστατικά που είναι πιθανό να έλαβαν χώρα πέρυσι στο Σαλβαδόρ.

Δώδεκα πράκτορες της Secret Service, της επίλεκτης ομοσπονδιακής αστυνομίας που είναι κυρίως υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του, είναι ύποπτοι ότι κατέφυγαν στις υπηρεσίες εκδιδόμενων γυναικών στην Καρταχένα της Κολομβίας στη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού του Ομπάμα για τη σύνοδο κορυφής της Βόρειας και Νότιας Αμερικής στις 14 και 15 Απριλίου.

Εννέα εξ αυτών απολύθηκαν, παραιτήθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, στις 13 Απριλίου.

Αυτή την εβδομάδα όμως ήρθαν στο φως νέες κατηγορίες, σύμφωνα μέναν αξιωματούχο του Κογκρέσου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένας υπεργολάβος που «εργαζόταν μαζί με μια ομάδα της Secret Service, στην οποία είχε ανατεθεί η προετοιμασία» της διαμονής του Ομπάμα, υποστήριξε πως αμερικανοί πράκτορες και στρατιωτικοί μετέβησαν σένα κέντρο διασκέδασης με στριπ-τιζ στο Σαν Σαλβαδόρ πριν από την άφιξη του προέδρου.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι KIRO-TV, που έχει την έδρα του στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ) και αποκάλυψε την πληροφορία, ο εν λόγω υπεργολάβος είδε τους πράκτορες να πίνουν πολύ αλκοόλ και μερικούς να πληρώνουν εκδιδόμενες γυναίκες για σεξουαλικές υπηρεσίες.