Νέες βόμβες για την αμερικανική ΠΑ,»φουντώνουν» τα σενάρια για χτύπημα στο Ιράν

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου μιλούν δημοσίως για τις νέες βόμβες 30.000 λιβρών και η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη παραλάβει άγνωστο αριθμό από αυτές τις βόμβες από την Boeing.Βόμβες που μπορούν να ριφθούν από βομβαρδιστικά Β-2 και Β-52.

«Αυτές οι βόμβες μας δίνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να φθάσουμε και να καταστρέψουμε τα όπλα μαζικής καταστροφής που βρίσκονται σε καλά προστατευμένες υπόγειες εγκαταστάσεις “ ,δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζον Κίρμπι.

Ωστόσο αρνήθηκε ότι αυτές οι βόμβες έχουν σχεδιαστεί με στόχο το Ιράν.Κανείς δεν έδειξε να τον πιστεύει,όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Όλοι θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι οι βόμβες αυτές θα χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν,όπου οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν όπλα “μαζικής καταστροφής” σε υπόγειες εγκαταστάσεις 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Αυτή η νέα βόμβα είναι ιδανική για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boeing περιλαμβάνει ένα σύστημα πλοήγησης GPS και πάνω από 5.300 κιλά εκρηκτικών. Είναι «σχεδιασμένη ειδικά για να διαπερνά σκληρό σκυρόδεμα”,αναφέρουν οι προδιαγρφές της.