Νέος επιχειρησιακός διοικητής για τον Οσάμα!

Ο OSAMA BIN LADEN διόρισε νέο Υπαρχηγό, ο οποίος θα ηγηθεί των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της «AL QAEDA» εναντίον της Δύσης.
Γνωστός στις Υπηρεσίες Πληροφοριών ως SAIF AL ADEL («Το Σπαθί Της Δικαιοσύνης»), ο νέος επικεφαλής των διεθνών τρομοκρατικών επιχειρήσεων, θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από τον πρόσφατο συναγερμό που σήμανε στην Ευρώπη, αναφορικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και το περιστατικό με το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που προοριζόταν να εκραγεί σε αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από τη Ευρώπη.

Αμερικανικές και πακιστανικές πηγές ανέφεραν, ότι ο AL ADEL διηύθυνε αρκετές τρομοκρατικές επιχειρήσεις, που είχαν ως στόχο να πείσουν τη Δύση ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν είναι δυνατόν να έχει αίσια έκβαση.

Πριν από πέντε χρόνια, ο AL ADEL συνέταξε ένα κείμενο που αφορούσε τον σχεδιασμό της «AL QAEDA», στο οποίο ανέφερε ότι τα ισλαμικά κινήματα απέτυχαν λόγω του ότι οι ενέργειές τους, κατά κύριο λόγο, ήταν αποσπασματικές και δεν χαρακτηρίζονταν από μεθοδικότητα.
Η νέα στρατηγική της πρόκλησης φθοράς καταδεικνύει τον θρίαμβο μίας μειοψηφικής ομάδας στους κόλπους της «AL QAEDA», η οποία είχε εναντιωθεί στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η αναπόφευκτη αντίδραση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν θα έπληττε τη μόνη ασφαλή βάση της «AL QAEDA».

Το 2002, ιστοσελίδες εξτρεμιστών δημοσίευσαν μία επιστολή του AL ADEL, στην οποία ασκείται κριτική κατά του OSAMA BIN LADEN.
O AL ADEL, συνελήφθη από ιρανικές Δυνάμεις Ασφάλειας και τέθηκε υπό κράτηση, στις ακτές της Κασπίας -από κοινού με τη σύζυγό του, WAFA και τα πέντε παιδιά τους- για αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους απελευθερώθηκε, στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, μαζί με τον SAAD BIN LADEN, υιό του OSAMA BIN LADEN και τα επιχειρησιακά στελέχη της «AL QAEDA», SULEIMAN AL GAITH και MAHFOUZ AL WALID.
Ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές για τον AL ADEL, ο οποίος χρησιμοποιεί και τα ονόματα MUHAMMAD AL MAKKAWI και IBRAHIM AL MADANI, και έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο, όπου αναφέρεται ότι υπηρέτησε ως Συνταγματάρχης στις Ειδικές Δυνάμεις.

Το 1987, συνελήφθη στην Αίγυπτο και οι Εισαγγελικές Αρχές της χώρας ανέφεραν ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αεροπορική επίθεση στο Κοινοβούλιο της χώρας ή επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό.
Έγγραφα των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών αναφέρουν ότι έχει εργασθεί ως συντονιστής σε στρατόπεδα της «AL QAEDA» στο Αφγανιστάν και τη Σομαλία και έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιθέσεις.