Ο Γερμανός καθηγητής που είπε «οι Έλληνες θα μας πάρουν και τα σώβρακα»:

Αυτός είναι ο καθηγητής ιστορίας της οικονομίας Albert Ritscl ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Der Spiegel.

Μεταξύ πολλών άλλων ο Γερμανός καθηγητής είχε προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του ότι “αν θέλουν οι Έλληνες ,μας παίρνουν και τα σώβρακα”

 “ Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια
οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες. ..

Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».

Το θέμα βέβαια δεν είναι αν τον άκουσαν στη Γερμανία.Είναι ότι στην Ελλάδα όλοι οι κυβερνώντες έκαναν ότι δεν τον άκουσαν