«Ο Κάστρο ήξερε για τη δολοφονία Κέννεντι»,υποστηρίζει πρώην στέλεχος της CIA

Ο Φιντέλ Κάστρο ήξερε ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Τζον Κένεντι εβδομάδες πριν,υποστηρίζει ένας πρώην αναλυτής της CIA σ΄ένα βιβλίο που οι Times χαρακτηρίζουν βόμβα.

Ο Δρ Μπράιαν Λατέλ , ένας συνταξιούχος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της CIA,υποστηρίζει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία για όσα ισχυρίζεται στο βιβλίο του.

Ο συγγραφέας θεωρείται ένας από τους επιφανέστερους εμπειρογνώμονες για τη Λατινική Αμερική και τις υποθέσεις της Κούβας.Υποστηρίζει ότι όσα ανακάλυψε,τρομοκράτησαν και τον ίδιο.

«Τα επιχειρήματά μου είναι σχολαστικά τεκμηριωμένα”,δήλωσε ο συγγραφέας στους Times.

Το υλικό του προέρχεται από στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Κούβας που λιποτάκτησαν και από 50.000 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης, κυρίως έγγραφα της CIA.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ένας απ΄ αυτούς τους κουβανούς πράκτορες υποστηρίζει ότι στις 22 Νοεμβρίου 1963 διατάχθηκε από στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της Κούβας να αφήσει τα συνήθη καθήκοντά του και να παρακολουθεί λεπτομερώς τις ειδήσεις από το Τέξας. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν μπορεί να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει ο Δρ.Μπράϊαν Λατέλ,ο οποίος επικαλείται κι άλλες μαρτυρίες και έγγραφα.

Το βέβαιο είναι ότι το βιβλίο του θα πουλήσει…